4 porcijoms reikės:
500 g žuvies faršo,
3 kiaušinių,
250 g šviežių pievagrybių,
2 svogūnų,
125 ml baltojo sauso vyno,
125 ml grietinės,
2 šaukštelių krakmolo,
2 šaukštų sviesto,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
gabaliuko fermentinio sūrio,
druskos, pipirų, aliejaus.

Faršą galima pagaminti iš įvairių jūros žuvų. Sumalkite jas mėsmale, įdėkite svogūną ir 3 kiaušinių baltymus. Iš faršo suformuokite nedidelius kotletukus ir apkepinkite juos įkaitintame aliejuje.
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite vieną svogūną, apkepinkite jį aliejuje, kuriame kepė kotletai. Prie svogūno įdėkite supjaustytus pievagrybius ir troškinkite, kol išgaruos visas vanduo.
Į formą neaukštais kraštais įpilkite vyno, išlydyto sviesto, užvirkite ir sudėkite žuvies kotletukus. Pavirkite 3-4 minutes, tada ant viršaus dėkite pievagrybius. Pamažu ant lėtos ugnies užvirkite. Grietinę suplakite su tryniais ir krakmolu, supilkite į formą su kotletais ir užvirkite. Pagardinkite muskato riešutu ir pipirais. Pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite kol ant paviršiaus atsiras graži geltona putelė.

Twitter