1kg žuvies(menkės,ešerių ar kt)
2 riekeles pyrago,
pieno pyragui sumirkyti,
1 kiaušinis,
2 svogūnai,
1/3 stiklinės aliejaus,
2 šaukštai grietinės,
3 šaukštai pomidorų košės,
maltų pipirų,
druskos, cukraus.

Žuvį išvalyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sumalti mašinėle kartu su piene mirkytu pyragu ir aliejuje spirgintu svogūnu. Įdėti kiaušinį, pipirų,
druskos, masę išmaišyti ir padaryti kaštono dydžio kukulius. Juos pavolioti miltuose, paspirginti iš visų pusių aliejuje, pridėti pomidorų košės, grietinės, cukraus, truputį druskos, užpilti žuvies sultiniu ir puodą uždengus patroškinti 15-20 min. Atšaldytus kukulius dėti į pusdubenį kalneliu ir užpilti padažu, kuriame buvo troškinti. Pusdubenio kraštus papuošti šviežiais agurkais, pomidorais, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Twitter