Kilogramas šaldytos žuvies filė,
po 50 g sardelių ir rūkytų lašinukų,
2 riekės batono,
svogūnas,
5 šaukštai pieno,
1-2 šaukšteliai prieskonių mišinio, tinkančio žuviai,
po saują petražolių, krapų smulkintų lapų,
acto rūgšties,
250 g grietinės,
2 kiaušiniai.

Atšildytą žuvį nuvalyti, apšlakstyti acto rūgštimi, pabarstyti druska ir patroškinti savo sultyse.Atvėsinti.Sumalti žuvį, sardeles, lašinukus, svogūną, išmirkytas batono riekeles, masę pagardinti petražolių, krapų lapų, prieskonių mišiniu, įpilti acto rūgšties bei druskos, išmaišyti ir sukrėsti į pateptą riebalais skardą.Pieną, grietinę išsukti su tryniais.Baltymus išplakti atskirai.Viską atsargiai išmaišius užpilti ant žuvies masės, kepti gerai įkaitintoje orkaitėje 20 min. Valgyti su karštomis bulvėmis, žaliomis salotomis.

Twitter