200 g ruginių miltų,
200 g kvietinių miltų,
60 g sviesto,
800 g žuvies filė (paprastai jūrų žuvų),
200 g lašinių,
2 svogūnai,
2 valgomieji šaukštai grietinėlės,
trynys,
druskos,
pipirų, taukų.

Stiklinę vandens po truputį supilti į miltus, ir pridėti sviesto bei druskos ir užminkyti tešlą.Tešlą iškočioti ir perlenkti pusiau.Pusvalandį palaikyti šaltai.Lašinius supjaustyti kubeliais, stambiai supjaustyti svogūnus ir pakepinti su lašiniais.Svogūnus, lašinius ir nuplautą bei paruoštą žuvies filė permalti mėsmale.Faršą sumaišyti su grietinėle, pasūdyti, įberti pipirų.Iš tešlos iškočioti neplonų stačiakampių, ant vienos pusės uždėti faršą, uždengti jį kita puse, galus užspausti pirštais, o paskui aptepti tryniu.Gatavą pyragą įvynioti į servetėlę, kad plutelė pernelyg nesukietėtų.Paskui pyragą ssupjaustyti, aplaistyti pakaitintu sviestu ir tiekti į stalą.

Twitter