Žuvies šašlykas

1,5kg jūros žuvies
(menkės, jūrų lydekos),
pusė stiklinės alyvų aliejaus,
4 šaukštai citrinų sulčių,
nutarkuota vienos citrinos žievelė,
2 skiltelės česnako,
šaukštelis cukraus,
šaukštas petražolių lapelių.

Medinius iešmelius pamerkti į verdantį vandenį ir palikti mažiausiai porai val. Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais. Stikliniame arba moliniame inde sumaišyti citrinų sultis, žievele, cukrų, aliejų, sutrintus česnakus, petražoles. Tada sudėti žuvies gabaliukus ir truputį pamaišyti. Uždengti ir porą val. laikyti šaldytuve. Prieš kepant marinuotą žuvį išgriebti iš skysčio ir po 3-4 gabaliukus smeigti ant išbrinkusių iešmelių .Vartant kepti ant grotelių 2-3 min.

Twitter

ŽUVIES ŠAŠLYKAS

1 kg žuvies;
2 svogūnai;
1 citrina;
200 g rūkytų lašinių;
3 pomidorai;
3 šaukštai aliejaus;
druskos;

Nuvalytą žuvį supjaustykite gabaliukais. Iš smulkiai supjaustyto svogūno, tarkuotos citrinos žievės, citrinos sulčių ir druskos padarykite tyrę. Ja aptepkite žuvies gabaliukus. Palaikykite lėkštėje 30 min. Tada suverkite ant iešmo pakaitomis su lašinių gabaliukais, svogūno ir pomidorų griežinukais, gausiai apšlakstykite pakaitintu aliejumi ir kepkite ant žarijų.
Prie šių šašlykų tiekiamas aštrus pomidorų padažas.

Twitter