6 porcijoms reikės :
1 kg riebios žuvies,
3.5 l vandens,
15 – 20 mažų pievagrybių ar kitų grybų,
1 stiklinės raugintų kopūstų,
1 didelio rauginto agurko,
1 didelio svogūno,
50 g aliejaus,
2 šaukštų miltų,
5 – 7 pipirų žirnelių,
lauro lapelio,
12 – 15 alyvuogių,
100 g šviežių žalėsių : krapų, petražolų, citrinos.

Pievagrybius nuvalykite ir nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išvirkite.Jeigu naudojate džiovintus grybus, iš anksto pamirkykite juos keletą valandų.Supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite aliejuje svogūną.Sausoje keptuvėje (be riebalų) apkepinkite miltus ir praskieskite juos nedideliu kiekiu vandens ar sultinio.Raugintą agurką nulupkite ir supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis.Nuvalykite ir nuplaukite žuvį ir supjaustykite ją nedideliais gabaliukais.
Į grybų nuovirą sudėkite pirmiausiai žuvį, o paskui, po 5 – 7 min, nuspaustus ir smulkiai supjaustytus raugintus kopūstus, raugintą agurką, pakepintą svogūną, miltus, lauro lapelį ir pipirų žirnelius.Sumaišykite, ir jeigu reikia, pagal skonį pagardinkite.
Prieš pildama sriubą į kiekvieną dubenėlį įdėkite po griežinėlį citrinos, keletą alyvuogių be kauliukų ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalėsiais.

Twitter