2kg stambios žuvies,
4 kiaušiniai,
0,5l piene išmirkytos bandelės,
100g sviesto,
2-3 svogūnai,
2 šaukštai kmynų,
keletas lauro lapelių,
1 virta morka,
truputis pipirų,
petražolių, druskos.

Žuvį nuvalyti ir, išėmus kaulus, mėsą sukapoti. Į ją sudėti išmirkytą bandelę, sviestą, smulkiai supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, suberti kmynus, įmušti kiaušinius, įberti pipirų, pasūdyti ir masę gerai išminkyti. Jei minkant masė pasirodys kietoka, galima įpilti truputį pieno. Išminkytą masę sukrėsti į sudrėkintą sūrmaišį ir užrišti. Sūrį panardinti į pasūdytą, su prieskoniais vandenį. Virti ant lengvos ugnies apie 25-30 min., atsižvelgiant į tai, kokios rūšies žuvis. Išimti iš vandens ir keletai val. paslėgti. Po to sūrį atsargiai išimti iš sūrmaišio, padėti ant lentelės ar tam skirtos lėkštės ir papuošti morkų žvaigždutėmis, pakepintais svogūnų griežinėliais, žalumynais.

Twitter