1-1,2 kg bet kokios žuvies (jūros lydekos, lydekos, starkio, karpio)
3 kiaušiniai
2-3 morkos
didelė svogūno galvutė
3-4 batono riekelės
100 g rūkytų lašinukų
grybų
prieskonių
cukraus

Išdariusios žuvį (tik neperpjaukite nugaros), išimkite išilginį kaulą ir atskirkite mėsą nuo odos, palikdamos 2 mm raumens. Sutarkuotas burokine tarka morkas ir susmulkintą svogūną pakepinkite aliejuje. Žuvies filė sumalkite kartu su pakepintais svogūnais ir morkomis bei lašinukais. Į faršą dėkite piene arba grietinėlėje pamirkyto batono, grybų, įmuškite kiaušinius. Įberkite žuvies patiekalams skirtų prieskonių ir gerai išmaišykite. Žuvies odelę iš abiejų pusių pabarstykite prieskoniais, ant jos dėkite faršą ir susukite. Ant celofano pabarstykite morkų ir žalumynų šakelių, susukite paruoštą vyniotinį ir suriškite. Kepkite 1 val. 200-220 laipsnių karštumo orkaitėje.

Twitter