1 kg menkės, karoso ar kitos žuvies,
0.5 stiklinės miltų,
2 morkos,
1 petražolė,
3 svogūnai,
0.5 stiklinės pomidorų košės(nebūtinai),
0.5 stiklinės aliejaus,
1 lauro lapelis,
5 pipirai, druskos,
acto pagal skonį,
1 arbat. šaukštelis cukraus.

Žuvį nuvalyti, išimti kaulus, supjaustyti į gabalus ir, pavoliojus miltuose, paspirginti aliejuje.Mažą žuvį apspirginti nepjaustytą.
Marinatui skirtas daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti : svogūnus – plonais griežinėliais, morkas ir petražoles – žvaigždutėmis.Jas 10 – 15 min paspirginti aliejuje ir, pridėjus pomidorų košės, pipirų, lauro lapelių bei įpylus 1 – 1.5 stiklinės žuvies sultinio ar karšto vandens, patroškinti uždengtame inde.Po to pridėti pagal skonį druskos, acto, cukraus ir taip pagamintu karštu marinatu užpilti žuvį.Viską pakaitinti iki užvirimo, sudėti į salotinę, atšaldyti.Viršų pabarstyti petražolių lapeliais ar svogūnais.Valgyti po kelių valandų.

Twitter