Reikės:
bulvių – 1 kg,
žuvies file – 0,5 kg,
kiaušinių – 2,
aliejus kepimui,
prieskoniai,
druska.

Pimiausia pasiruošiame žuvį: file supjaustome blyno dydžio gabaliukais, pabarstome žuvies priekoniais, druka (aštrokai) .Nuskutame bulves, sutarkuojame. Padarome tokią tarkę kaip bulviniams blynams su kiaušiniais, prieskoniais, druska. Jau gatavos tarkės gerą šaukštą dedame į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų, paskleidžiame kaip blyną ploniau, ant jo dedame žuvies gabaliuką ir vėl tarkės šaukštą. Padarome tokį storoką blyną. Man jų į keptuvę telpa trys. Iš karto ant didesnės ugnies apkepame iš abiejų pusių, po to primažiname ugnį ir ant keptuvės uždėjus dangtį dar patroškiname, kad gerai iškeptų viduje žuvis. Labai gerai vartosi su mentele. Padažą galima daryti įvairų: su grybais, grietinė-sviestas, arba vien grietinė, arba….Skanaus

Twitter