Kad žuvis nesusproginėtų, reikia truputį įpjauti nugarą. Nuvalytas žuvis pasūdome, pabarstome prieskoniais 30-60 min. prieš kepimą.
Žuvis bus skanesnė, jei apkepsime ją keptuvėje iš abiejų pusių 5-8 min., o baigsime kepti orkaitėje.
Kad žuvis nesutrupėtų, įpilkite šaukštą acto į vandenį, kuriame ji verda.
Troškindami žuvį, ypač file, nenaudokite daug skysčio, nes jo pakankamai yra pačioje žuvyje.
Virdami žuvį, nevirinkite lauro lapelių, svogūnų ilgai, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
Atsižvelgiant į sūdymo būdą ir silkių kietumą,silkės mirkomos nuo val. iki 2 parų.
Silkė yra vertinga tuo, kad joje gausu įvairių mineralinių druskų, reikalingų mūsų organizmui.
Jei silkės labai sūrios, jas būtina 10-15 min. pamirkyti virintame vandenyje, nes troškintos jos tampa dar sūresnės.
Lydekos turi nelabai malonų prieskonį. Kad jis išnyktų, į nuovirą dėkite šiek tiek daugiau prieskonių negu paprastai.
Turinčias daug kaulų žuvis geriau virti, o mažiau kaulingas- kepti. Mažas žuveles, pjaustytą žuvį dėkime į verdantį vandenį, o didesnes, nepjaustytas – į šaltą.

Twitter